Valfläsk

Det finns några uttryck - tre närmare bestämt - som man numera inte ser alltför ofta. Det är lite synd, för de är ganska användbara. Därför vill jag slå ett slag för dem här. Jag gör det genom att ge bort dem till några behövande.

Ingen ko på isen. Till Mona Sahlin, som genom att utesluta V - och sedan bjuda in dem igen, fast med armbågen - kanske gjort det största valstrategiska misstaget på senare år. När nu de inre leden fryser ut henne, bör hon inte fräsa ifrån och skylla på media (som var hennes strategi i tobleroneaffären). Istället ska hon, på sin vackert klingande dialekt, lugnt och stilla och med en dåres envishet deklarera: det är ingen ko på isen.

Skära pipor i vassen. Till statsministern, som efter konstant vikande opinionssiffror nu har en gyllene chans att vända på steken. Oppositionsledaren har trampat i klaveret (se ovan), och de finansiella systemen världen över befinner sig i rejäl gungning. Svenska folket skriker med andra ord efter en landsfader.

Sätta bocken till trädgårdsmästare. Till Lars Ohly - så att han redan nu kan börja fila på sitt försvar gentemot den kritik som kommer att följa på hans utnämning till finansminister efter valet 2010.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0