Kyrktidningar

Om man inte är intresserad - vilket jag inte råkar vara - så orsakade detta med kronprinsessans förlovning föga bubbel i mellangärdet.

Roligare var det då att höra om de så kallade kyrktidningarna som Expressen, vid dagen för det stora kungörandet, sände till konkurrenten Aftonbladet.

Expressen hade nämligen fått nys om det hela - förmodligen via en läcka hos Reinfeldt eller hos hovet - och ville naturligtvis vara säkra på att de och endast de skulle få breaka denna nyhet för världen. Följaktligen lät de trycka några tidningsex. tidigt på morgonen i tisdags, i vilka de toppade med helt andra nyheter.

Därefter sände man tidningarna, de "falska", till Aftonbladet.

http://www.kvadd.net/blog/data/upimages/expressen_vs_aftonbladet.jpg

(VEM KAN MAN LITA PÅ?)

Detta, att skicka kyrktidningar till konkurrenter, var tydligen vanligare förr, då information inte var lika lättillgängligt. Hur vanligt, vet bara tidningsfolk. Men det är onekligen en ganska kittlande företeelse - kanske framför allt därför att den tycks vara på väg in i historiens dimmor.


Kommentarer
Postat av: Cecilia

inte...inte... menar du att du är intresserad alltså? Hur vet du vad Expressen skickar för något till Aftonbladet? Ha det så trevligt i Kina! Jag har precis suttit vid ditt middagsbord och ätit lite middag. Trevligt!

/Cissi

2009-02-28 @ 19:28:16
Postat av: Patrik

Tack. Befinner mig i Bejing nu. Till muren i morgon... Hur jag vet vad de skickar till varandra? Det har varit ute i media ett tag nu. Inte - inte? Svenskan korrekt. Kryptisk kommentar? Inga a:n och o:n med prickar.

2009-03-05 @ 09:44:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0